Jak zvýšit počet přihlášených kandidátů

 
ameba.eu blog

Existuje několik způsobů, jak díky správně napsanému inzerátu zvýšit počet přihlášených kandidátů:

1. Jasný a atraktivní nadpis: Použijte silný nadpis, který zaujme čtenáře a vystihuje obsah nabízeného místa.
2. Zaměřte se na klíčové body: V textu inzerátu zdůrazněte klíčové požadavky a výhody spojené s pozicí.
3. Stručnost a přehlednost: Snažte se o stručnost a přehlednost, aby inzerát nebyl příliš dlouhý a nepřehledný. Použijte odstavce, klíčové body a odrážky, aby se text snadno četl a byl snadno zapamatovatelný.
4. Použijte odpovídající klíčová slova: Při vytváření inzerátu zohledněte klíčová slova, která potenciální kandidáti mohou použít při vyhledávání pracovních míst online. Tím se zvýší pravděpodobnost, že váš inzerát bude vyhledávačem nalezen.
5. Vyzvěte k akci: V textu inzerátu se ujistěte, že obsahuje jasné instrukce, jak se přihlásit nebo jak kontaktovat vaši společnost. Vytvořte pocit urgency nebo exkluzivity, abyste motivovali potenciální kandidáty k okamžitému jednání.
6. Oslovujte cílovou skupinu: Pokuste se psát inzerát přímo na míru vaší cílové skupině. Vyzdvihněte vlastnosti nebo požadavky, které jsou pro tuto skupinu důležité, a profesionálním jazykem jim nabídněte to, co potřebují.
7. Použijte obrázky nebo videa: Použití atraktivních obrázků nebo videí může přitáhnout pozornost a zvýšit zájem o inzerát. Dejte přednost obrázkům nebo videím, které představují vaši společnost, zaměstnance v práci nebo prostředí, ve kterém pracujete.
8. Zkontrolujte pravopis a gramatiku: Důkladně si přečtěte inzerát a zkontrolujte pravopis a gramatiku. Chyby mohou působit negativně a snížit důvěryhodnost inzerátu.


ameba.eu / 01.10.2023

back