CO BY NEMĚLO CHYBĚT V PRACOVNÍ INZERCI

 
ameba.eu blog

Pracovní inzerce není levná záležitost, a proto by měl inzerent dbát na to, aby byla, pokud možno, úplná a obsahovala všechny podstatné informace, které zvýší naději na získání těch správných uchazečů.

Souhrnně řečeno by pracovní inzerce měla obsahovat:

1) krátké povídání o firmě
2) krátký popis činnosti
3) co od uchazeče budete požadovat
4) co jim nabízíte
5) benefity
6) mzdové rozmezí

V popisu firmy se omezte na dvě tři věty a stručně napište, co jste za firmu (malá, střední, velká), případně uveďte počet zaměstnanců, čím se zabýváte a jak dlouho jste na trhu.

U popisu pracovní činnosti stačí jedna, maximálně dvě věty.

V odstavci, co od uchazečů požadujete, vyjmenujte heslovitě veškeré požadavky na uchazeče: vzdělání, praxe, jazykové dovednosti, charakterové vlastnosti, řidičský průkaz, jiné profesní certifikáty.

V odstavci, co nabízíte, uveďte opět heslovitě: příjemný kolektiv, dobré ohodnocení, zázemí stabilní společnosti, kariérní růst atd.

Benefity můžete případně sloučit s odstavcem Co nabízíte. Záleží na tom, kolik benefitů nabízíte a kolik bodů uvádíte v předchozím odstavci. Pokud vyjmenujete více bodů, je lépe strukturovat tuto položku odděleně.

A na závěr jeden z nejdůležitějších bodů, a pravděpodobně jeden z těch hlavních, proč se uchazeč bude u vás ucházet o pracovní místo: mzdové rozmezí. Pokud nemáte předepsanou fixní sazbu, uvádějte mzdové rozmezí. Při pohovoru s uchazečem se vždy můžete následně domluvit na výši mzdy a nezavíráte dveře kvalifikovaným uchazečům, kteří možná budou požadovat větší částku, než se kterou jste původně počítali, ale mohou pro vás být velkým přínosem.

Pokud si při formulaci pracovní inzerce nevíte rady, obraťte se na nás, rádi vám poradíme.


    ameba.eu / 31.03.2022 / foto: pixabay.com

    back