IMAGE video – proč a jak

 
ameba.eu blog

V době YouTube jsou videa naprosto běžným komunikačním prostředkem, o čemž svědčí mimo jiné nový fenomén Youtuberů. Využít video pro tvorbu IMAGE zaměstnavatele nebylo nikdy jednoduší. Ale pozor, i zde se můžete dopustit mnoho chyb. Co to vlastně je IMAGE zaměstnavatele? Není to nic jiného než reklama pro vaši firmu jako zaměstnavatele. A tím byste se také měli řídit. Zde je několik zásad, které byste měli respektovat při snaze tvorby IMAGE zaměstnavatele.

Méně je více

Účelem IMAGE videa je zaujmout. Nikdo není zvědavý na minutová videa o tom, co vše děláte. Zaujměte za pár vteřin, krátce, jasně a výstižně. IMAGE video musí vzbudit zájem o vaši firmu jako zaměstnavatele a pohnout zájemce, aby se ucházel o zaměstnání u vás a ne u konkurence. Nesnažte se využít IMAGE video jako ukázku pro potencionální zájemce jak je to u vás ve firmě fantastické. Fantastické to může být možná na dovolené, ale určitě ne v práci. Ušetřené peníze za taková videa raději investujte do poradců pro firemní kulturu, protože sebeoptimističtější zaměstnanec do týdne prokoukne, že jde jenom o práci a ne zábavu. U IMAGE videa se řiďte jednoduše heslem „Zaujmout, nabídnout, získat“ a vše ostatní už musíte řešit interně ve firmě.

IMAGE video nemusí být drahé

Je krásné koukat se na zábavná videa velkých společností, ale ne každý má v rozpočtu statisíce či miliony pro reklamní agentury. Dobré IMAGE video, které splní svůj účel, můžete mít už za jednotky tisíc. Ale pozor, investice do tvorby videa je jen jedna část tvorby IMAGE. Ta druhá je investice do prezentace videa cílové skupině. Možností jak „dostat video mezi lidi“ je více. Když opomeneme klasickou reklamu v televizi, nabízí se internet a sociální sítě. Zde lze jmenovat YouTube, AdWords, Facebook, případně další. Výhodou těchto nástrojů je přímé nastavení na cílové skupiny. I zde je možné se řídit heslem „sdílet, sdílet a sdílet“. Rádi Vám s tím pomůžeme.

ameba.eu / 21.11.2017 / foto: www.ameba.eu

back