Jak získat absolventy vysokých škol do svých řad

 
ameba.eu blog

Pokud máte zájem o absolventy, vyplatí se účast na veletrzích práce na vysokých školách. Druhá možnost je spolupracovat s konkrétními katedrami. Obě možnosti otevírají dveře k absolventům, přesto ani jedna z nich není bez práce. Na výběr je 26 veřejných vysokých škol, 39 soukromých vysokých škol a dvě státní vysoké školy, které pro tento účel ale nepřichází do úvahy.

Veletrhy práce na vysokých školách

Téměř každá z veřejných škol pořádá akce pro zprostředkování práce mezi firmami a studenty. I škola má zájem o co největší uplatnění jejich studentů. Tyto akce pořádá buď přímo samotná škola, nebo jednotlivé katedry. Přehled veletrhů práce několika vysokých škol včetně kontaktů na pořadatele Vám rádi zašleme. Kontakt viz níže.

Nelze opomenout, že účast na veletrzích práce není zadarmo a to nemáme na mysli poplatek pořadatele, pokud nějaký požaduje. Pro to, aby Vaše firma byla vidět, byste měli mít alespoň roll-up banner a nějaké ty letáky. Velké firmy disponují profesionálními stánky, reklamními dárky a informačními letáky. Také je dobré využít možnost odborné prezentace a představení firmy na samostatných prezentacích, pokud toto pořadatel nabízí.

Spolupráce s katedrami

Jednotlivé katedry vysokých škol mohou být dobrým útočištěm pro bližší spolupráci mezi firmou a studenty. Tato spolupráce poskytuje studentům možnost poznat možného budoucího zaměstnavatele, a pokud je ze strany firem zájem, lze spolupráci se studenty zahájit formou projektů nebo výzkumu v rámci bakalářských nebo diplomových prací. Jedná se spíše o intenzivnější spolupráci s konkrétními studenty na konkrétních úkolech.

Pokud máte zájem o spolupráci s katedrami, rádi Vám pomůžeme. Kontaktujte nás.


Kontakt
Ing. Pavlína Poláková
Obchodní ředitelka
Pavlina.polakova@ameba.eu
Tel: +420 702 120 520

ameba.eu / 02.11.2017 / foto: www.pixabay.com

back